Estudio químico bromatológico de diferentes individuos de Eugenia stipitata Mc Vaugh (Arazá)

Authors

  • Ricardo Barrantes Inga Laboratorio de Bromatología, Facultad de Farmacia y Bioquímica, Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Lima, Perú. Laboratorio de Bromatología y Biotecnología del Instituto de Investigación Agraria y Agroindustrial (INIAA).
  • Delma Yaya Nahui Laboratorio de Bromatología, Facultad de Farmacia y Bioquímica, Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Lima, Perú. Laboratorio de Bromatología y Biotecnología del Instituto de Investigación Agraria y Agroindustrial (INIAA).
  • Gladys Arias Arroyo Laboratorio de Bromatología, Facultad de Farmacia y Bioquímica, Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Lima, Perú. Laboratorio de Bromatología y Biotecnología del Instituto de Investigación Agraria y Agroindustrial (INIAA).

DOI:

https://doi.org/10.15381/ci.v5i1.3511

Keywords:

Eugenia stipitata, chemical composition, fruit, and nutrients

Abstract

The fruit of Eugenia stipitata Mc Vaugh (Arazá) can be used as important source of nutrients. Four fruits of different samples of Arazá show considerable variation of nutrients, especially thiamin, riboflavin, calcium, kalium, magnesium and the variation in low proportion of protein, fat and fiber.

Downloads

Published

2002-06-17

Issue

Section

Artículos Originales

How to Cite

1.
Barrantes Inga R, Yaya Nahui D, Arias Arroyo G. Estudio químico bromatológico de diferentes individuos de Eugenia stipitata Mc Vaugh (Arazá). Ciencia e investigación [Internet]. 2002 Jun. 17 [cited 2024 Jul. 3];5(1):37-43. Available from: https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/3511