Diet and nutritional status in Peru

Authors

  • Carlos Collazos Chiriboga Ministerio de Salud Pública y Asistencia Social, Servicio Cooperativo Interamericano de Salud Pública, Instituto de Nutrición, Lima, Perú
  • Irma Moscoso Franklin Ministerio de Salud Pública y Asistencia Social, Servicio Cooperativo Interamericano de Salud Pública, Instituto de Nutrición, Lima, Perú
  • Yolanda Bravo de Rueda Ministerio de Salud Pública y Asistencia Social, Servicio Cooperativo Interamericano de Salud Pública, Instituto de Nutrición, Lima, Perú
  • Aurora Castellanos Ministerio de Salud Pública y Asistencia Social, Servicio Cooperativo Interamericano de Salud Pública, Instituto de Nutrición, Lima, Perú
  • Carmen Cáceres de Fuentes Ministerio de Salud Pública y Asistencia Social, Servicio Cooperativo Interamericano de Salud Pública, Instituto de Nutrición, Lima, Perú
  • Amalia Roca Ministerio de Salud Pública y Asistencia Social, Servicio Cooperativo Interamericano de Salud Pública, Instituto de Nutrición, Lima, Perú
  • Robert B. Bradfield Ministerio de Salud Pública y Asistencia Social, Servicio Cooperativo Interamericano de Salud Pública, Instituto de Nutrición, Lima, Perú

DOI:

https://doi.org/10.15381/anales.v43i1.6288

Abstract

Peru, located in the central and western part of South America, is a unitary state with a republican form of government and 10'213, 000. It has a surface area of ​​1'311030 Km2 and two natural axes, the Pacific Ocean and the Andes Mountains, which differentiate its territory into three geographic regions: the coast, mountain and forest. The three Peruvian regions are not only geographical individuality, but also economic and social. DE: So, to study the nutritional status of the Peruvian family, the Ministry of Public Health and Social Welfare through the Institute of Nutrition of the American Cooperative Public Health, has had to make a series of studies in selected populations carefully be representative of the Costa, Sierra and Selva.

Downloads

Published

1960-03-14

Issue

Section

Trabajos originales

How to Cite

1.
Collazos Chiriboga C, Moscoso Franklin I, Bravo de Rueda Y, Castellanos A, Cáceres de Fuentes C, Roca A, et al. Diet and nutritional status in Peru. An Fac med [Internet]. 1960 Mar. 14 [cited 2024 Aug. 16];43(1):7-357. Available from: https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/6288